Біз туралы

– «Астық өнімдері және өңдеу өндірістері технологиясы» кафедрасы;
– «Тамақ өнімдерінің технологиясы» кафедрасы;
– «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасы;
– «Химия, химиялық технология және экология» кафедрасы;
– «Тағам биотехнологиясы» кафедрасы;
– Ғылыми-оқу нан орталығы;
– Ғылыми-оқу ет қайта өндіру орталығы;
– Оқу мейрамханасы;
– Ғылыми-оқу макарон орталығы;
– Ғылыми-оқу ашыту өндірістері технологиясы орталығы;
– Ғылыми-оқу сүтті қайта өңдеу орталығы;

Факультеттің  проффесорлық-оқытушы құрамы – өз жұмысының жетік мамандары, еліміздің тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы, химиялық технологиялар, тағам өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мемлекеттің жетекші ғалымдары.

Изтаев А.И., Хожамұратова С.Ш., Алимарданова М.К., Қизатова М.Ж., Таусарова Б.Р., Құрманалиев М.К., Лесова Ж.Т., Алмабеков О.А., Омарқұлов Т.О., Исқақов Г.Қ., Уажанова Р.О., Жиенбаева С.Т., Диханбаева Ф.Т., Сүлейманова М.Ш., Қозыбаев А.К., Оңғарбаева Н.О., Мулдабекова Б.Ж., Абжанова Ш.А., Таева А.М., Байболова Л.К., , Байгазиева Г.И., Шаншарова Д.А., Узаков Я.М. Набиева Ж.С., Кененбай Ш.Ы., Матибаева А.Ы., Шаяхметова Ы.Ш., Ахметова С.О.  профессорлары  Қазақстан Республикасы Білім және Ғылым Министрлігінің «Жоғарғы оқу орнының үздік оқытушысы» Мемлекеттік грантының иегерлері.

Оқу-әдістемелік және ғылыми-зерттеу әрекетіндегі жетістіктері үшін тағам өндірісі факультеті  2007 жылдан бастап «АТУ үздік факультеті» номинациясында конкурс жүлдегері болып табылады.