Тағам өндірісі факультеті ғылыми-зерттеу жұмыстарының үлкен ауқымын жүргізеді. Зерттеулер жүргізуге студенттер, магистранттар, докторанттар және факультет ғалымдары зерттеу жұмыстарына белсеңді қатысады. Ғылыми зерттеу жұмыстарында қатысу мамандықтың негізгі пәндерін, ғылыми бағыттарын терең меңгеруге және оның басымдықтарын жақсырақ елестетуге мүмкіндік береді.

Факультеттің негізгі басымды ғылыми бағыттары:

-Ионозонды-кавитациялық технология негізінде астық дақылдарын өңдеу, сақтау және қайта өңдеудің прогрессивті инновациялық технологиялары
-Емдік-профилактикалық тағайындалған нан және макорог өнімдерінің сұрыптамасын құру;
-Функционалды тағайындалған ет және сүт өнімдерінің қор сақтайтын биотехнологиясы;
-Ауылшаруашылық шикізатты биоконверсиялау, АПК кәсіпорындары қалдықтарын тағамдық және азықтық өнімдерге қайта өңдеу және жою;
-Жаңа дәуірлі тамақ өнімдерінің қалдықсыз экологиялық таза «суық» технологиясын құру;
-Тамақ және жеңіл өнеркәсібі  кәсіпорындарының ағын суларын органикалық ластағыштардан және биогенді элементтерден  тазалаудың экологиялық қауіпсіз және экономикалық тиімді технологиялары;
-Тамақ және жеңіл өнеркәсібінде технологиялық үдерістерді лазерлік активтендіру.

Оқытушылар жыл сайын «Алтын күз» Ресей Агроөнеркәсіптік көрмесіне, ет өнімдерінің жетінші кәсіптік конкурсында, Ресей ғылым академиясының Тамақ жүйелерінің В.Горбатов атындағы FSC-де өткен «Cheesemaker.KZ-2018» Қазақстандағы бірінші Cheese Festival фестиваліне қатысып, жүлделі орындарға Алтын және күміс медальдар мен дипломдар ие болды.

Алтын медаль:

-«Жаужұмыр» қайта өңделген ет өнімдерінің инновациялық технологиясын әзірлеу үшін («Алтын күз» ресейлік агроөнеркәсіптік көрмесі, Мәскеу, ҰЭЖК, 2018 жылғы 10-13 қазан);

-«KАЗЫ» ұлттық жылқы өнімдері үшін (Ет өнімдерінің жетінші кәсіптік байқауы, Ресей ғылым академиясының тамақ жүйелері В.Горбатов, 2018 жылғы 10 қараша);

-«ЖАЯ» отандық жылқы өнімдері үшін (Ет өнімдерінің жетінші кәсіби жарысы, Ресей ғылым академиясының тамақ жүйелері В.Горбатов, 2018 жылғы 10 қараша).

Студенттер Бағытжан Гаухар, Алтынбекова Гүлжаз ТМРР-14-11, жетекшілері: Байболова Л.К., Абжанова Ш.А. 2017 жылдың 10-20 қарашасы аралығында «Шығыс-Батыс, Прага, Чехияның ғалымдары II Халықаралық ғылыми форумы аясында жоғары, орта арнайы оқу орындарының студенттері мен Еуропа мен Азия мектептерінің студенттері арасында ІІ Еуропалық конкурстың лауреаттары атанды.

Факультетте студенттердің ғылыми үйірмелері бар: «Молочный рай», «Мясной Оскар», «Молодой фермер», «Хлебопек», «Алтын Дән», «Биотехнолог».

Факультет ғалымдарының инновациялық ғылыми құрастыруларына
берілген марапаттаулары

«Эфко» ЖШС өкілдерімен кездесуде

Алтыншы халықаралық ет өнімдерінің алтын медалі (Мәскеу, Ресей) «Жылқы етінің «Жая » ұлттық өнімінің жоғары сапасы үшін (Авторлары: Узаков Я.М., Матибаева А.М., Калдарбекова М.А.) Ұлттық өнімнің «Қазы» жылқы етінің жоғары сапасы үшін (авторлары: Узаков Я.М., Таева А.М., Джетпысбаева Б.Г.)

«Тағам өнеркәсібінің инновациялық дамуы: идеядан өндіріске» Халықаралық ғылыми-тәжірбиелік конферециясына арнап жүргізілген көрмеде
(6-7 қазан 2018ж.)